Kirkkovuosikalenteri

Sähköinen kirkkovuosikalenteri ja sen tilaaminen

Kun elämä siirtyy yhä enemmän digitaaliseksi, monet ovat luopuneet paperisten kalentereiden käytöstä, jos siihen vain on ollut mahdollisuus. Enenevässä määrin myös seurakuntien työyhteisöt käyttävät erilaisia digitaalisia kalenterisovelluksia. Alunperin itseäni ja kollegoitani, silloisessa työyhteisössäni Ähtärissä, ajatellen halusin tehdä kelvollisen kirkkovuosikalenterin, jonka saisi erilaisiin digitaalisiin laitteisiin. Ajatus iti pitkään, pohdin eri vaihtoehtoja, ja lopulta ryhdyin tuumasta toimeen uuden kirkkovuoden kynnyksellä syksyllä 2007. Sittemmin tekniikat ovat kehittyneet melkoisesti.

Ajattelin kalenterista mahdollisesti olevan iloa muillekin kuin vain itselleni ja kollegoilleni omassa työyhteisössäni. Niinpä otin yhteyttä Kirkkohallitukseen kysyäkseni lupaa kirkkovuosikalenterin julkaisemiseen. Olen saanut julkaisuluvan, joka kattaa kirkkovuosi.ics -tiedoston julkaisemisen julkisella palvelimella eikä kalenterin tilaajilta peritä korvausta kalenterin käytöstä.

Päivitys 23.11.2013
Applen uusin käyttöjärjestelmä Mavericks valitettavasti ”rikkoi” BusySyncin niin ettei synkronointi omasta Calendar-sovelluksestani Google-kalenteriin enää tapahdu automaattisesti. Vaati hiukan lisää käsityötä, jotta Google-kalenterissa on ajantasainen kirkkovuosikalenteri. Tästä huolimatta koitan jatkossakin pitää myös Google-kalenterin ajantasalla, jotta iCloud’ille on vaihtoehto.

Ajantasaisimman kirkkovuosikalenterin saat, jos voit tilata sen iCloud’ista. Tämä luonnistuu ainakin kaikkilla Applen laitteilla, sekä Windows käyttöjärjestelmässä Outlookilla. Periaatteessa kirkkovuosikalenterin tilaaminen pitäisi onnistua kaikkiin kalenterisovelluksiin, jotka tukevat iCalendar standardia.

Voit tilata kirkkovuosikalenterin iCloud’ista suoraan omaan kalenterisovellukseesi. Tilaa kirkkovuosikalenteri.

Mikäli iPilvestä tilaaminen ei ole sinulle vaihtoehto voi kirkkovuosikalenterin tilata myös Google-kalenterista käyttämällä seuraavaa osoitetta.
http://www.google.com/calendar/ical/udsm4atgibn1fr9a69acher4ug%40group.calendar.google.com/public/basic.ics

Voit avata kirkkovuosikalenterin oman selaimesi ikkunassa. Avaa kirkkovuosikalenteri selaimessa.
Sivun voi lisätä vaikkapa kirjanmerkkeihin.

On luonnollista, että suurta määrää tietoja kalenteriin siirrettäessä sattuu virheitä. Mikäli havaitset kirkkovuosikalenterissa virheitä tai puutteita, ilmoita niistä allekirjoittaneelle, jotta ne saadaan korjattua mahdollisimman nopeasti. Kiitos avustasi, se on arvokasta!

iCalendar standardi
Julkaistu kirkkovuosikalenteri on iCalendar-tiedosto, jonka tiedostopäätteitä ovat .ics, .ical ja .icalendar. iCalendar on avoin standardi (RFC 2445), jota käytetään sähköisten kalenteritietojen jakamiseen ja vaihtamiseen eri käyttäjien tai laitteiden kesken.

Oikeudet
Tiedostoa kirkkovuosi.ics tai sen sisältämiä tietoja ei saa siirtää tai kopioida toiseen tuotteeseen, joka on julkisesti saatavissa tai ostettavissa, ilman lupaa Kirkon keskusrahastolta ja tiedoston tekijältä.

Tiina Talvitie
etunimi@sukunimi.org